Houten lichtstraten

 

Stalen lichtstraten

 

Bereken de prijs

 

Lichtstraten en daklichten

Stijlvol wonen met een houten lichtstraat van Niek Roos Een aanbouw aan jouw woonhuis is prachtig, maar het is bijna niet te voorkomen dat het donkerder wordt in huis. Niek Roos biedt je de oplossing! Een lichtstraat is een stijlvolle manier om meer lichtinval te creëren en jouw ruimte optisch groter te laten lijken.

Kwaliteit en variëteit in lichtstraten en daklichten  Jouw wensen staan centraal bij Niek Roos. Wij ontwerpen, vervaardigen en monteren jouw daklicht of lichtstraat in alle gewenste afmetingen met de beste glassoorten. Het frame van een lichtstraat maken we van hout, waardoor de mogelijkheden oneindig zijn. Van strak en minimalistisch tot klassiek en landelijk. De buitenzijde werken we af met aluminium daklijsten, zodat de aluminium lichtstraat onderhoudsvrij is. Daarnaast krijg je 10 jaar garantie op de constructie en waterdichtheid.

Lichtstraat kopen?

Een goede voorbereiding? Meer dan het halve werk  Overweeg je een lichtstraat? Dan is een goede voorbereiding van essentieel belang. Daarbij past een zorgvuldig en deskundig advies. Je wil tenslotte maximaal woongenot van jouw aluminium lichtstraat hebben. Of je nu bouwt in eigen beheer of met een aannemer, Niek Roos is je van dienst op dit gebied. Neem geheel vrijblijvend contact  met ons op, om te kijken naar jouw wensen en de mogelijkheden.

Meer info over lichtstraten

Specificaties

Specificaties

 • Het frame is één geheel, gemaakt van grenenhout en wordt standaard wit (kleur RAL 9010) in de grondlak gespoten.
 • Het glas wordt geklemd met aluminium en rubberen profielen in de standaard kleur RAL 9010 (wit) of RAL 7016 (antraciet).
 • Alle andere RAL kleuren kunnen worden geleverd tegen een meerprijs.
 • We geven 10 jaar garantie op de constructie en waterdichtheid.

 

Soorten glas

 • Enkel gelaagd glas: geschikt voor een veranda of overkapping, want het glas is niet geïsoleerd.
 • Gelaagd HR++ glas: geschikt wanneer er weinig tot geen zon op je aanbouw valt. Het glas isoleert uitstekend.
 • Gelaagd warmtewerend glas: Geschikt wanneer er veel zon op je aanbouw valt. Het glas is 70% warmtewerend en vrijwel kleurloos. Daarnaast isoleert het uitstekend.
Tips bij je keuze

Ben je geïnteresseerd in een lichtstraat of daklicht van Niek Roos? Onderstaande tips kunnen je helpen bij het maken van jouw keuze.

 • Bepaal de ligging ten opzichte van de zon. Het zuiden betekent veel licht maar ook veel warmte, het noorden betekent schaduw en geen direct invallend zonlicht. Bij het oosten draait de zon in de loop van de dag weg en bij het westen krijg je de zon na het middaguur.
 • Houd rekening met de grootte van het glazen dak, maar ook met het donkerder worden van de woonkamer als de lichtstraat te klein is. Een grote lichtstraat geeft een luxe en rijke uitstraling.


Er zijn 3 soorten glas mogelijk:

 • Enkel gelaagd glas: Geschikt voor een veranda of overkapping, want het glas is niet geïsoleerd.
 • Gelaagd HR++ glas: Geschikt wanneer er weinig tot geen zon op je aanbouw valt. Het glas isoleert uitstekend.
 • Gelaagd warmtewerend glas: Geschikt wanneer er veel zon op je aanbouw valt. Het glas is 70% warmtewerend en vrijwel kleurloos. Daarnaast isoleert het uitstekend.

 

 • Houd minimaal 30 tot 50 cm rond de lichtstraat vrij. Dat vergemakkelijkt het dakdekken en het geeft ruimte bij het schoonmaken van het dak.
 • Wij kunnen zonder dat je dit ziet een stroomkabel inwerken wanneer je een lamp wilt ophangen in de nok van de lichtstraat.
 • In de  brochure vindt je standaard afmetingen en vormen. Jouw eigen gekozen afmetingen en vormen kunnen bijna altijd op maat gemaakt worden, of dit nu in een plat dak is of een pannen- of rieten dak.