Houten lichtstraten

Houten lichtstraten geven onbeperkte mogelijkheden. Sierrandjes aan de balken, bijzondere houtsoorten, bijzondere vormen, van klein tot heel groot. Als het technisch mogelijk is maken wij het voor je. Onze houten lichtstraten maken we van duurzaam Noord –Europees grenen voorzien van het PEFC keurmerk dat aan de buitenzijde afgewerkt is met onderhoudsvrije aluminium profielen. Op een dak passen we altijd veiligheidsglas toe. Voor een veranda ongeïsoleerd glas en voor een aanbouw HR++ of HR+++. Is de ligging gericht op de zon dan pas je 70% warmtewerend glas toe. Het mooie van dit type warmtewerend glas is dat het nagenoeg kleurloos is en toch fantastisch werkt.

Laat je inspireren

 

Contact

 

Bereken de prijs

 

Glazen dak

Voordelen van een glazen dak

Met een glazen dak geniet je van meer lichtinval en lijkt de ruimte optisch groter. Wanneer het glazen dak op het zuiden ligt, dan ervaar je ook meer warmte door de zon. Ons proffesioneel team montert jouw glazen dak altijd met grote zorg.

Drie soorten glas voor glazen daken
Niek Roos BV maakt gebruik van drie soorten glas voor glazen daken:

  • Enkel gelaagd glas: Geschikt voor een veranda of overkapping, want het glas is niet geïsoleerd.
  • Gelaagd HR++ glas: Geschikt wanneer er weinig tot geen zon op je aanbouw valt. Het glas isoleert uitstekend.
  • Gelaagd warmtewerend glas: Geschikt wanneer er veel zon op je aanbouw valt. Het glas is 70% warmtewerend en vrijwel kleurloos. Daarnaast isoleert het uitstekend.

Naast standaard glazen daken kunnen wij ook een glazen dak geheel op maat maken. Neem contact op met ons en laat je geheel vrijblijvend informeren over de mogelijkheden die het beste passen bij jouw wensen.

Werkwijze houten lichtstraten

Bij Niek Roos kun je als particulier en als aannemer terecht.

Wij ontzorgen graag, dus wanneer de lichtstraat is besteld krijg je van ons tekeningen (stappenplan) hoe de uitsparing in het platte dak voorbereid moet worden.

Zijn er afwijkende dakconstructies? Dan helpen wij met de aansluitdetailleringen van de lichtstraat. Bouw je met een aannemer? De planning gaat in dat geval rechtstreeks met de bouwer. Zo heb je als particulier geen zorg om de juiste afstemming. De lichtstraten maken wij in Bavel in ons eigen atelier. Zowel de stalen lichtstraten als de houten lichtstraten. Alle lichtstraten worden nu al bijna 25 jaar per stuk, dus op maat gemaakt, afwijkende glassoorten, vormen of afmetingen, bijzonder houtsoorten, eigenlijk is alles mogelijk. De prijzen in de prijslijst zijn altijd inclusief het monteren ter plekke en 10 jaar garantie op de constructie en waterdichtheid. Wil je geld uitsparen en het dak zelf afhalen en monteren, dan kan dat ook. Je betaalt een lagere aankoopprijs en bij het afhalen leggen we je uit hoe je het monteert. De 10 jaar garantie is dan enkel op de geleverde constructie. Wil je persoonlijk advies over de juiste keuze van jouw lichtstraat? Maak dan een afspraak voor een gesprek in onze showroom in Bavel (- gemeente Breda).