Veel gestelde vragen

Is een vergunning altijd nodig?

Nee, meestal zijn aanbouwen tot 2,5 meter diep aan de achterzijde van jouw woonhuis vergunningsvrij. Kijk op de site: omgevingsloket voor meer informatie.

Welke materialen worden gebruikt?

Meranti of lariks kozijnen, betonnen geïsoleerde en gewapende fundering, houten plat dak constructies met geïsoleerde dakbedekking. Houten lichtstraten met aan de buitenzijde aluminium onderhoudsvrije profielen, hoog rendement glas of warmte werend glas, gemetselde muren.

Is een fundering altijd nodig bij een serre?

 Ja, een algemene regel is dat je je aanbouw op dezelfde wijze fundeert als het woonhuis. Dus met heipalen als deze ook onder het huis staan. Bij een veranda kan je bij voldoende draagkrachtige grond volstaan met betonnen poeren. Als het huis op palen staat, dan komen er heipalen onder de houten veranda palen.

 

Doen jullie alles?

Wanneer het niet te ver is kunnen wij ook bouwkundig werk uitvoeren. Als de reistijd lang is, dan is het vaak economischer om met een lokale aannemer samen te werken. Wij doen dan het specifieke zichtwerk en de aannemer het aannemerswerk, waaronder funderen, metselen, verwarming, elektra en stuken.

 

Wie regelt alles?

Wij zorgen over het algemeen voor de bouwtekening, het plan en de wijze van bouwen. In overleg met jouw aannemer zorgen wij samen voor de planning en uitvoering van jouw bouwproject.

 

Wat kost een serre?

Bij een gemiddelde twee onder één kap woning of een vrijstaande woning zijn de kosten ca. € 40.000,- tot € 60.000,-. De kosten kunnen hoger uitvallen bij klassieke serres en lager bij moderne, strakke serres.

 

Als wij wat zelf willen doen, kan dat?

Wij leveren geen serre bouwpakketten. Maar ga je zelf bouwen? Dan is het wel mogelijk dat wij je lichtstraat leveren en plaatsen. 

 

Wat kost een veranda?

Wil je een veranda met een glazen dak van ca. 3 x 5 meter? Dan betaal je tussen de € 7.000,- en € 11.000,-. Is het een veranda met een plat dak en eventueel met een lichtstraat er in? Dan kost het tussen de € 9.000,- en € 19.000,-.

 

Werken jullie door heel Nederland?

De daklichten en lichtstraten leveren en monteren we door heel Nederland, wij monteren deze namelijk in één dag. De bouw van serres en veranda’s bouwen we door ruim de helft van Nederland, gezien vanuit Breda.

 

Waarom hout en geen aluminium of kunststof?

Onze passie is zo een ontwerp te maken en te bouwen, dat je niet kunt zien dat het er later is bijgekomen. Alsof het er altijd is geweest. Alleen met hout kun je dat bereiken bij een bestaande woning. Precies in de sfeer en met de stijlvolle details die ook aan jouw woonhuis zitten. Aluminium of kunststof is meer geschikt voor systeembouw omdat je altijd van een afstand  ziet dat het er ‘aangeplakt’ is.

 

Stel je vraag

Indien jouw vraag er niet tussen staat dan kun je deze stellen via onderstaand formulier, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.