Lichtstraten

Lichtstraten

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

5 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

5 artikel(en)

Stel je eigen lichtstraat samen in 4 stappen
Met deze configurator bereken je in 4 stappen de prijs van jouw houten lichtstraat. Handig bij het begroten van je bouwplannen.
 
Stap 1
Er zijn 5 opties:
  1. een lichtstraat ( lessenaarsdak) tegen de gevel
  2. een lichtstraat  vrij in het dakvlak
  3. een daklicht met rondom schuine zijden
  4. een zadeldak met rechte dichte einden
  5. een stalen zadeldak met rechte einden
 
Een lichtstraat tegen de gevel (lessenaarsdak) geeft het meeste licht in het huis maar weinig in de aanbouw.  Een zadeldak (strak) of daklicht (landelijk) geven veel licht in het woonhuis en maken een aanbouw licht en aantrekkelijk. Deze daken hebben meer uitstraling dan een lessenaarsdak.
 
Stap 2
Kies je de glassoort. Hier zijn 3 opties:
  1. ongeïsoleerd;
  2. geïsoleerd hoog rendement glas HR++;
  3. warmtewerend glas.
Bij een terrasoverkapping is dat ongeïsoleerd, bij een aanbouw altijd geïsoleerd hoog rendement glas (HR++). Komt er veel warmte op de aanbouw? Dan kies je voor 70% warmtewerend glas. ( -deze keuze kan alleen in combinatie met geïsoleerd glas).
 
Stap 3
Kies de juiste afmeting. Een grotere lichtstraat geeft een mooie hoogte-werking en staat prachtig boven  bijvoorbeeld een eettafel. Het maakt de ruimte symmetrisch en zorgt voor voldoende lichtinval in het woonhuis. Let op: als je de afmetingen in gaat vullen dat de breedte altijd kleiner of gelijk is aan de lengte.
 
Stap 4
Voeg opties toe.
Wil je een lamp hangen in de nok van de lichtstraat kies dan een lichtpunt. Om te kunnen ventileren is het mogelijk een voor hand bedienbaar of elektrisch dakraam toe te voegen. Wil je een landelijke uitstraling dan kunnen we een profilering maken aan de dakbalken. De standaard kleuren van het aluminium aan de buitenzijde zijn wit en antraciet, maar we kunnen op aanvraag elke andere (Ral) kleur leveren.
Ook voor een stalen lichtstraat kan je de prijs zelf uitrekenen. Dit is altijd een zadeldak. De buitenzijde van het dak wordt zwart geseald en het stalen frame wordt gepoedercoat en kan in elke Ral kleur geleverd worden zonder meerprijs. De meest voorkomende kleur is zwart. Voor de stalen lichtstraten is het mogelijk om voor triple isolerend glas te kiezen ( HR+++)